زندگینامه اندرو کارنگی
اندرو کارنگی یک ثروتمند بزرگ، کارآفرینی موفق و خیری انسان دوست بود. در دورانی به عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته می شد. تخمین دارائی های او به نرخ پول کنونی، نشان می دهد که او هنوز هم ثروتمندترین مرد تاریخ ایالات متحده آمریکاست. او تمام ثروت و دارائی خود را از شرکتی به دست آورد که در سال 1890 تاسیس شد. این شرکت در زمینه فولاد و آهن فعالیت می کرد و در زمان خود به بزرگترین و موفق ترین شرکت آمریکایی تبدیل شده بود.
اندرو کارنگی صنعتگری بزرگ در کشور آمریکا بود. او در آن زمان به عنوان بزرگترین و موفق ترین تاجر شناخته می شد و صنعت فولاد ایالات متحده آمریکا را رشد داد و صد ها کتابخانه و اماکن عمومی مفید تولید کرد.
تولد و کودکی
اندرو کارنگی (Andrew Carnegie) در 25 نوامبر سال 1835 در دانفرملاین اسکاتلند به دنیا آمد. خانواده کارنگی وضع مالی خوبی نداشتند. پدرش ویلیام نام داشت و خیاط بود. نام مادرش هم مارگارت مریسون بود و کفاشی می کرد. آنها در خانه ای بسیار کوچک زندگی میکردند که تنها یک اتاق داشت و آن هم با خانواده دیگر مشترک بود. این خانه علاوه بر اتاق نشیمن، پذیرایی و خواب، محل کار این دو خانواده نیز به حساب می آمد و هر دو در این خانه بافندگی می کردند.
حدودا یک سال پس از تولد اندرو، پدرش در شغل بافندگی اوضاع بهتری پیدا کرد و آنها به خیابان ادگار نقل مکان کردند.
اندرو تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه ای رایگان در شهر دانفرملاین گذراند که توسط فردی خیر به نام آدام رولاند ساخته شده بود.
اندرو در سنین کودکی تحت تاثیر عموی خود جورج لادر که از رهبران سیاسی قدرتمند در اسکاتلند بود قرار داشت. جورج اندرو را با کتاب های رابرت برنز و سایر قهرمانان اسکاتلند چون رابرت د بروس، ویلیام والاس و راپ روی آشنا کرد. اندرو با پسر عموی خود که نام او هم هم نام پدرش بود بزرگ شد. آنها بسیار با هم صمیمی بودند و در سال های بعد به عنوان شریک با هم همکاری می کردند.
پدر اندرو برای رهائی از این وضعیت تصمیم به مهاجرت گرفت. او برای تامین مخارج سفر به ناچار پول قرض گرفت و سپس به آمریکا سفر کردند.
اندرو در دوران کودکی در یک کارخانه پنبه کار میکرد. این کارخانه در شهر پیتسبورگ قرار داشت.
در دوازده سالگی در یک کارخانه نخ ریسی مشغول به کار شد. او شش روز در هفته کار می کرد و در ازای 12 ساعت کار در روز، هفته ای 1 دلار مزد می گرفت.
هنگامی که 14 ساله شد، در یک شرکت تلگراف مشغول به کار شد. او به عنوان پیک ارسال تلگراف ها در آن شرکت فعالیت می کرد. دستمزد او هفته ای 2.5 دلار بود. اندرو در این شرکت با افراد با نفوذ و بازگانان مهم آشنا شد.
او در آن سالها با معلمی آشنا شد که روزهای تعطیل به بچه ها تدریس می کرد. او نیز نزد آن معلم به تحصیل پرداخت و 1 سال بعد توانست به عنوان مدیر تلفن در همان شرکت تلگراف و تلفن ارتقاء پیدا کند.
در سال 1853، زمانی که اندرو کارنگی 18 ساله بود، به عنوان منشی در یک شرکت راه آهن انتخاب شد. این شرکت یکی از بهترین شرکت های آمریکائی در آن زمان بود. این شغل و این شرکت در موفقیت های بعدی اندرو نقش مهمی داشت.
شروع سرمایه گذاری های اندرو کارنگی
او در شرکت راه آهن با فردی به نام توماس اسکات آشنا شد. او مدیریت دارائی ها و کنترل هزینه ها را به اندرو آموزش داد. سپس اندرو با پولی که هر از گاهی از مادرش قرض می گرفت، بر اساس راهنمایی های توماس، به تجارت می پرداخت.
توماس در سرمایه گذاری بسیار به اندرو کمک می کرد. او برای اولین بار سهامی از کمپانی ماشین سازی آدامز اکسپرس را به اندرو کارنگی داد و سپس با هم شروع به سرمایه گذاری بر روی شرکت های مختلف کردند.
اندرو کارنگی در سال 1864 سود خوبی از سرمایه گذاری بر روی مزرعه ای در پنسیلوانیا کسب کرد. او 40 هزار دلار برای خرید این مزرعه پرداخت کرد و تنها یک سال بعد با فروش این مزرعه 1 میلیون دلار به علاوه اصل پول خود کسب کرد. همچنین در سال 1888 نیز اقدام به خرید شرکتی کرد که بزرگترین رقیب او در تجارت محسوب می شد.
اندرو کارنگی به تکنولوژی ها و فرآیند های جدیدی که کار را راحت تر و بهره وری را افزایش می داد توجه بسیار داشت. در زمانی که او در آمریکا در حال تجارت بود، فردی انگلیسی به نام هنری بسمر بر روی فرایندی تولیدی کار می کرد. بسمر که فردی تاجر و مخترع بود، بر روی فرایندی کار می کرد که تولید فولاد از آهن را امکان پذیر می کرد. به ثمر نشستن این یافته، تحولی بزرگ در صنایع جهان ایجاد می کرد.
اندرو که هر از گاهی به انگلیس سفر می کرد، در یکی از سفرهایش با هنری بسمر آشنا شد. هنری و اندرو پس از آشنایی تصمیم گرفتند، کارخانه ای مشترک با همکاری یکدیگر تاسیس کنند.
اندرو کارنگی پس از بازگشت به آمریکا در سال 1870 شرکت کارنگی و مک کندلس را تاسیس کرد. در بین شرکت هایی که کارنگی مدیریت آن را بر عهده داشت، این شرکت اولین شرکتی بود که از کوره بلند برخوردار بود. او اولین کوره شرکت کارنگی و مک کندلس را در برادوک بنا کرد. این کارخانه با پیگیری های کارنگی بسیار موفق شد و در سال 1880 در حدود 2 میلیون دلار سود ایجاد کرد. در سال 1881 این شرکت با نام کارنگی براس ثبت شد. یک سال بعد او شرکت تولید کک هنری را نیز خرید. هفت سال بعد اندرو به نیویورک رفت تا تحقیقات جدیدی را در زمینه تولید فولاد آغاز کند.
او در سال 1892 تمام دارائی های خود را گردآوری کرد تا بتواند بهترین و بزرگترین شرکت آهن و فولاد کشور را احداث کند و کشور آمریکا را در این زمینه در رتبه نخست تمام کشورهای تولید کننده آهن و فولاد قرار دهد که موفق هم بود.
در سال 1901 یعنی زمانی که حدودا 66 سال داشت تصمیم گرفت تا خود را بازنشسته کند. او همه شرکت های خود را با یکدیگر ادغام کرد تا بتواند تمرکز خود را بیشتر بر روی فعالیت های خیریه اختصاص دهد.
زندگی شخصی
اندرو کارنگی در سال 1886 یعنی زمانی که در 51 سالگی به سر می برد، تصمیم به ازدواج گرفت و با دختری به نام لوئیز ویتفیلد که 30 سال داشت ازدواج کرد. آنها در سال 1897 صاحب فرزند دختری به نام مارگارت کارنگی میلر شدند. مارگارت در سن 93 سالگی (1990) در گذشت.
اندرو کارنگی با وجود تمام فعالیت های کاریش، بسیار خانواده دوست بود و حدودا 6 ماه از سال را به اسکاتلند می رفت و به زندگی در کنار خانواده می پرداخت.
اندرو در نهایت پس از بازنشستگی شرکت خود را به قیمت 480 میلیون دلار به فروش رساند و به اسکاتلند بازگشت تا بتواند به امور خیریه و آموزش بچه های کشورش بپردازد.
باورها و اعتقادات اندرو کارنگی
هر چقدر سنم بیشتر می شود، کمتر به حرف آدم ها توجه می کنم و بیشتر به رفتار آنها دقت می کنم.
اندرو کارنگی برای موفقیت در کسب و کار 9 توصیه مهم را ارائه کرده است:
- هدف خود را مشخص کنید
- یک مجموعه قدرتمند ایجاد کنید
- بیش از حد معمول تلاش کنید
- به خودتان ایمان داشته باشید
- ایده پرداز و خلاق باشید
- در خود شور و اشتیاق ایجاد کنید و آن را حفظ کنید
- همه جزئیات را مد نظر قرار بدهید
- روی هدفتان تمرکز کنید
- از شکست هایی که میخورید درس بگیرید و از انها برای ادامه مسیر استفاده کنید
او همچنین اعتقاد داشت که زندگی هر شخص باید شامل سه بخش باشد:
- تلاش برای دستیابی به شغلی مناسب
- کسب درآمد و گردآوری ثروت و سرمایه
- بخشیدن بخشی از این ثروت به نیازمندان
او مخالف بخشیدن پول نقد یا تقسیم پول در بین نیازمندان بود و اعتقاد داشت که تاسیس مراکز سودمند همگانی مانند کتابخانه، مدارس، دانشگاه ها و… سود و منفعت بیشتر و پایدارتری را برای عموم جامعه نسبت به تقسیم پول بین افراد ایجاد میکند. به همین دلیل او مراکز عمومی بسیار زیادی از جمله دانشگاه کارنگی ملون، سه هزار کتابخانه عمومی و… را احداث کرد. همچنین 350 میلیون دلار به منظور ساخت تالار کارنگی و حمایت از برنامه های فرهنگی هزینه کرد.
کتاب ها و مقالات
قوانین موفقیت در 16 درس، نام کتابی است که توسط اندرو کارنگی نوشته شده است و جز 5 کتاب پر فروش جهان محسوب می شود.
اندرو کارنگی در دوران حیات خود، کتاب ها و مقالات زیادی نوشته است که از مهم ترین آنها می توان به کتاب راز کسب و کار مدیریت مردان، امپراتوری کسب و کار، زندگینامه اندرو کارنگی و انجیل ثروت اشاره کرد.
انجیل ثروت (The Gospel of Wealth) مقاله ای است که در سال 1889 در مجله ثورث آمریکن منتشر شد. او در این مقاله می نویسد که ثروت بر دو بخش است:
- کسب و افزایش ثروت فردی
- پخش ثروت و بخشش آن در جهت پیشرفت جامعه و کاهش مشکلات بشر
او در این مقاله بیان می کند که تلاش افراد ثروتمند باید در جهت انجام فعالیت های خیر خواهانه و تلاش برای بهبود زندگی مردم باشد.
درگذشت
مرد ثروتمند و خیر در 83 سالگی، یعنی در تاریخ 11 آگوست سال 1919 در ایالت ماساچوست آمریکا درگذشت. فوت او بر اثر ابتلا به بیماری ذات الریه بود. پس از فوت او را به شهر نیویورک منتقل کردند و در گورستان اسلیپی هالو به خاک سپرده شد.
دیدگاهتان را بنویسید