ندای درون
در زندگی بارها شرایط به گونه ای رقم می خورد که بر سر یک دوراهی قرار می گیرید. زمان اندک است و باید هر چه سریعتر تصمیم بگیرید. چپ یا راست؟ همینطور که به انتخاب ها نگاه می کنید، ناگهان ندایی درونی به شما می گوید از این مسیر حرکت کن! کمی درنگ کرده و در مورد آنچه ندای درون می گوید فکر می کنید. بسیار غیر منطقی است. در همان لحظه ده ها دلیل منطقی پیدا می کنید که به شما می گویند، قدم نهادین در این راه دیوانگی محض است و قطعاً با شکست مواجه خواهید شد. اما ندای درون همچنان اصرار می کند که از این مسیر حرکت کن!
ندای درون از کجاست؟
ندای درون هدایتی از سوی خداوند برای بنده هایش است. در کتاب های مختلف آن را از سوی الوهیت درون، ذات لایتناهی، روح بی پایان، خرد لایتناهی و… می دانند که اشاره به همان خداوند است. خداوند در کتاب های مختلف یهود، مسیحیت و مسلمان گفته است که این کتاب ها راهنمای انسان ها در زندگی هستند. اما گاهی بر سر یک دوراهی قرار می گیریم. ماندن یا رفتن، شروع یا پایان! در این شرایط ندای خداوند در درون ما روشن می شود و ما را به سمت مسیر درست هدایت می کند.
ندای درون چگونه است؟
یک ندای بسیار آشکار که به وضوح ما را به سمت مسیر درست فرا می خواند. این ندا در درون ذهن و قلب ما آشکار می شود و همراه با خود آرامش واطمینانی قلبی، از پایانی خوش به همراه دارد.
چه افرادی ندای درونی دارند؟
همه افراد از ندای درونی برخوردارند. زیرا هدایت خداوند به همه بندگانش می رسد. اما برای اینکه ندای درون را دریافت کنیم، باید گوشی شنوا داشته باشیم. منظور از گوش شنوا، گوش سر نیست. زیرا این ندا ندایی بیرونی نیست. اما گاهی ذهن افراد آنقدر شلوغ است که نمی توانند ندای درون خود را بشنوند. ذهنی آشفته، پر از استرس و افکار مختلف نمی تواند ندای درونی را بشنود. برای دریافت هدایت از خداوند باید ذهنی آرام داشت.
فرض کنید برکه ای بسیار آرام وجود دارد. اگر بر روی برکه بادی بوزد، نوازش باد بر سطح آب را خواهید دید. اگر سنگی درون برکه بیندازید، صدای برخورد آن با آب و نوساناتی که بر روی آب ایجاد میکند، قابل مشاهده است. حال این وضعیت را با دریایی طوفانی که بشدت متلاطم است مقایسه کنید. در این دریا اگر برج میلاد یا کشتی تایتانیک هم انداخته شود، متوجه آن نخواهید شد.
یک ذهن شلوغ و پر از افکار مزاحم و پر استرس نیز دقیقاً شبیه همان دریای طوفانی است. ندای درون در میان سیلی از افکار دیگر گم می شود. هیجانات منفی ندای شهودی را خاموش میکنند. برای همین از قدیم گفته اند که به هنگام قرار گرفتن در شرایطی مبهم، اضطراب و استرس را از خود دور کنید و همچنین بسیاری از ادیان مختلف در طول روز زمانی را به مدیتیشن و آرام سازی ذهن می پردازند.
این به این دلیل نیست که ذهن آرام بهتر تصمیم می گیرد. زیرا اصلاً قرار نیست ذهن تصمیم بگیرد. ما ذهن را برای دریافت هدایت از خرد لایتناهی آرام می سازیم. ذهن استدلالی مانع دریافت شهود است.
ذهن استدلالی را خاموش کنید
بسیاری از مواقع شهود درون ما را به مسیری راهنمایی میکند که با منطق و ذهن استدلالی در تضاد است. اما باید بدانید که ذهن استدلالی محدود است و خداوند نا محدود. او راههایی را می داند که ما از وجود آنها بی خبریم. مسیرهایی را می شناسد که ما نرفته ایم. منطق ما در مقابل خداوند بسیار ناقص و پر از خطا و اشکال است. پس بهتر است از سر راه شهودمان کنار برویم تا راه را به ما نشان بدهد.
فلورانس اسکاولشین در کتاب نفوذ کلام خود می گوید:
آدم مظهر ذهن بشری است. زیرا انسان باغ عدن تنها در عرصه هشیاری برتر کار میکرد. از این رو هر آنچه آرزو داشت یا نیازمندش بود در اختیارش قرار می گرفت. اما با پیشرفت ذهن استدلالی سقوط کرد. با استدلال خود را به تنگدستی محدودیتها و شکست محکوم کرد؛ و به جای توکل به آن رزق و روزی پیشاپیش مهیای الهی، نان خود را با عرق جبین به دست آورد.
وظیفه آدمی در زندگی این است که مسائل و مشکلات را به خداوند بسپارد و خود تلاش کند ذهن خود را آرام و به دور از ترس ها و استرس ها نگاه دارد. در چنین شرایطی ندای درون به کمک او خواهد آمد و راه را به او نشان خواهد داد.
اقدام پس از دریافت هدایت از راهنمای درون
پس از دریافت هدایت و اینکه متوجه شدید راه درست کدام است، باید پای در مسیر بگذارید. در مقاله قانون تکامل گفتیم که ندای درون، راه را مرحله به مرحله به ما نشان می دهد. هیچگاه تمام مسیر به یکباره برای ما روشن نمی شود. ابتدا قسمتی از مسیر برای ما روشن می شود. وظیفه ما اعتماد و اطاعت از راهنمای درون است. هنگامی که پای در مسیر قرار بدهیم و قدم اول را برداریم، قدم دوم برای ما روشن می شود و قدم به قدم تا در نهایت به مقصد نهایی برسیم.
ترس ها ندای درون را خاموش می کنند
ترس نیز یکی از نتایج منطقی فکر کردن و ذهن استدلالی است. زیرا ذهن استدلالی محتاط و محافظه کار است. ازین رو مسیری را انتخاب میکند که بسیار امن است. یعنی نگه داشتن شما در منطقه امن خود. مسیر امن هیچگاه شما را به موفقیت نمی رساند. در زندگی باید تلاش کنید به انسانی شهودی تبدیل شوید. کسی که گوشی شنوا برای شنیدن ندای درون خود دارد. حتماً افرادی را دیده اید که در تصمیم گیری های خود به حس درونشان یا همان ندای درونی خود تکیه می کنند. تکه کلام این افراد این است که، حسم میگه این کار را بکن. هیچوقت حسم اشتباه نمی کند.
درست است. ندای درونی اشتباه نمی کند و مطمئن ترین راه است. زیرا به عقل کل متصل است. خدای بزرگی که همه چیز را می داند و هدایتگر انسان در مسیر زندگی است. در زندگی تلاش کنید گوشی شنوا برای شنیدن ندای درونتان داشته باشید. اعتماد به آن را تمرین کنید. از مسائل و تصمیم گیری های کوچک شروع کنید تا کم کم به آن اعتماد و ایمان بیشتری پیدا کنید تا بتوانید در لحظات حساس و سرنوشت ساز زندگیتان نیز به آن تکیه کرده و در کمال آرامش از آن هدایت بطلبید.
دیدگاهتان را بنویسید