کارما چیست؟
کارما یا karma واژه ای از فرهنگ هندی است و ریشه در بودائیسم دارد. تقریبا همه کارما را مساوی با این جمله میدانند که “هر عملی عکس العملی دارد” و کارما یعنی قانون عمل و عکس العمل! در صورتی که اینطور نیست. قانون در فیزیک صدق می کند. اما در کائنات به شکل دیگریست. در این مقاله به این موضوع می پردازیم که کارما چیست؟
قانون کارما قانون احساسات است. یعنی به جای اینکه هر عملی عکس العملی به همراه داشته باشد؛ هر احساس، اتفاقاتی همسان با آن احساس را در زندگی ما پدید می آورد. برای درک بهتر این قانون، از داستانی که جو ویتالی در کتاب خود با عنوان راز بخشش نقل کرده است، کمک می گیرم.
او در یکی از بخش های این کتاب داستان فردی را بیان می کند که در فرودگاه با همسر خود در حال حرکت به سمت خروجی بود که پسرک فقیری از آنها درخواست کمک مالی میکند. آن فرد اسکناسی از جیب بیرون می آورد و به پسر بچه می دهد.
پس از چند قدم او از همسر خود می پرسد: راستی من چه اسکناسی به آن پسر بچه دادم؟ همسر او می گوید یک اسکناس صد دلاری!
مرد می گوید اما من تصمیم داشتم یک بیست دلاری به او بدهم و به اشتباه یک صد دلاری را به او دادم.
همسرش نیز در پاسخ می گوید: مشکلی نیست. کائنات هم به اندازه همان بیست دلار بخششی که در ذهن داشتی به زندگی تو باز خواهد گرداند.
مهم نیست هنگام بخشش چه اسکناسی در دست دارید، مهم این است هنگام بخشش به چه میزان احساس بخشندگی و تمول در درونتان وجود دارد. حتی اگر هنگام بخشش حس شما بد باشد و احساس از دست دادن داشته باشید، کائنات همسنگ با میزان احساستان، کمبود و فقر را به شما باز می گرداند.
ارتباط قانون جذب و کارما
به طور کلی قانون جذب پایه ای ترین قانون در جهان است. قانون کارما نیز بخشی از آن را تشکیل می دهد. در تمام مقالات و دوره های قانون جذب، تعریفی که از قانون جذب ارائه کردیم، همان قانون کارما است:
احساسات خوب اتفاقات خوب و احساسات بد اتفاقات بد
این نشان دهنده اهمیت قانون کارما و هماهنگی آن با قانون جذب است. در واقع گاهی رفتار ما بسیار خیر خواهانه و خوب است اما در پشت آن نیت و احساسی پلید و مخرب وجود دارد. شما شاید با ظاهر سازی بتوانید افراد و آدمها را فریب دهید اما کائنات کاری به رفتار و ظاهر شما ندارد. بلکه آنچه که از شما دریافت می کند، احساستان است و همسنگ با آن به شما پاسخ می دهد.
کارمای بخشش
اگر بخشش می کنید، صرفا به این دلیل که شنیده اید بخشش خوب است و اگر ببخشی چند برابر بیشتر دریافت می کنید؛ اما موقع بخشش حس خوبی ندارید، بخشیدن را متوقف کنید. تا زمانی که حس شما موقع بخشش خوب باشد.
همانطور که قبلا هم گفتیم مهم نیست هنگام بخشش چه اسکناسی در دست دارید و به چه کسی بخشش می کنید. اگر یک هزار تومانی را با احساس خوب فراوان ببخشید، هزاران برابر آن و کاملا همسان با احساستان دریافت خواهید کرد. عکس این موضوع نیز صادق است. یعنی اگر میلیاردها تومان را با حس بد ببخشید، نه تنها چیزی بدست نمی آورید، بلکه کائنات اتفاقاتی را برایتان رقم می زند که بیشتر از دست خواهید داد.
کارمای سپاسگزاری
از قدیم گفته اند: شکر نعمت نعمتت افزون کند، کفر نعمت از کفت بیرون کند. اما گاهی اینطور نیست. هرچه بیشتر سپاسگزاری میکنید، در بهترین شرایط هیچ اتفاقی نمی افتد و یا گاهی اتفاقات بد را نیز جذب میکنید. من با تحقیق بسیار متوجه شدم، تعداد زیادی از آدم ها سپاسگزاری میکنند به دلیل اینکه جمله شکر نعمت نعمتت افزون کند را با تاکید از زبان افراد زیادی شنیده اند.
آنها ظاهر مثبتی به خود می گیرند و با تلاش فراوان سعی میکنند چند نکته مثبت پیدا کنند و در مورد آن سپاسگزار باشند. اما درونشان کاملا ناراضی از اوضاع و شرایط است. اگر کاسه صبرشان لبریز شود این ظاهر مثبت را کنار گذاشته و لب به شکایت می گشایند. که خدا یا این وضعیست؟ این چه اوضاع اقتصادی بدی است؟ چرا درامدم کم است؟ چرا من تنها هستم؟ چرا؟ چرا؟ چرا؟…
سپاسگزاری یک حس مثبت واقی و یک رضایت درونی است. باید عادت کنید که از آنچه در حال حاضر هستید راضی و خرسند باشید. اگر به این شکل فکر کنید که تمام آنچه امروز هستید را خودتان رقم زده اید و این توانایی به شما داده شده که هر لحظه که اراده کنید، می توانید آن را تغییر دهید، دیگر شکایت نمی کنید.
سپاسگزاری اگر با حس قدردانی و رضایت درونی واقعی صورت بگیرد، معجزه اتفاق خواهد افتاد. زیرا سپاسگزاری قدرتمندترین و بالاترین فرکانس را در بین احساسات مثبت داراست. اگر به درستی انجام شودف واقعا معجزه رخ خواهید داد.
کارمای رفتارها
بارها شنیده ایم که “از هر دست بدی، از همان دست میگیری” یا ضرب المثلی معروف می گوید:
تو نیکی می کن و در دجله انداز که ایزد در بیابانت دهد باز
یا
هر چه کنی به خود کنی گر همه نیک و بد کنی
این ضرب المثل ها در صورتی با واقعیت صدق می کنند که نکته ای که در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم را مد نظر قرار بدهند. یعنی انجام کار خوب یا همان نیکی اگر با حس خوب همراه باشد، کمک کائنات را دریافت خواهند کرد و صرفا انجام کار خوب ملاک نیست.
بسیار مادران و همسران زحمتکشی را دیده ایم که در محیط خانه یا بیرون آن کار می کنند تا رفاه سایر اعضاء خانواده را فراهم کنند اما از این کار کردن حس خوبی ندارند. احساس میکنند دیگران دارند از انها سوء استفاده می کنند. احساس برده ای را دارند که از آنها بهره کشی می شود. در این شرایط هر چه خوبی کنید نه تنها مزدی دریافت نمی کنید، بلکه قانون کارما به دلیل حس بدتان شما را عذاب می کند.
نتیجه گیری
کارما مانند یک بومرنگ است. اما اگر مانند آن شخصیت کارتنی که در کودکی می دیدیم، بومرنگ را با عصبانیت به هوا پرتاب کنید، بومرنگ به پس سر شما برخورد خواهد کرد و موجب جراحت شما می شود.
قبل از انجام هر کاری، هر بخششی، هر کمکی لحظه ای درنگ کنید و از خود سوال کنید که آیا انجام این کار با حس خوبی همراه است؟ آیا من این کار را با حس خوب درونی و با رضایت کامل انجام می دهدم؟ آیا پس از انجام این اقدام، هنوز هم راضی و خرسند هستم؟ اگر پاسخ شما به سوالات بالا مثبت بود می توانید با خیال راحت بخشش کنید یا آن کار را به انجام برسانید.
حال که شناخت بهتری از قانون کارما پیدا کردید، می توانید قبل از انجام هر فعالیت، به صورت ذهنی، حس خوب آن را افزایش دهید. به شما قول می دهم قانون کارما تنها با احساسی که هنگام انجام کارها دارید، با شما رفتار می کند.
دیدگاهتان را بنویسید