زندگینامه برنارد آرنو
برنارد آرنو در حال حاضر ثروتمندترین مرد جهان است. او یک کارآفرین موفق، تاجر و یک کلکسیونر آثار هنری است. برنارد آرنو اهل فرانسه است. به گزارش مجله فوربز او در سال 2018 عنوان ثروتمندترین مرد اروپا را به خود اختصاص داد. در حال حاضر نیز (فوریه 2023) بر اساس گزارش اعلام شده از ثروتمندترین افراد جهان ، برنارد آرنو با ثروتی معادل 186 میلیارد دلار، در رتبه نخست این لیست، بالاتر از ایلان ماسک و جف بزوس قرار گرفته است. در این مقاله با زندگینامه برنارد آرنو از مجله موفقیت یکشو با ما همراه باشید.
تولد و دوران کودکی
برنارد ژان ایتن آرنو (Bernard Arnault) در پنجم مارس سال 1949 در شهر روبه واقع در شمال فرانسه متولد شد. مادرش، ماری ژوزف ساوینل نام داشت و نام پدر او ژان لئون آرنو بود. ژان لئون یک کارخانه دار و صاحب یک شرکت ساخت و ساز به نام فیرت و ساوینل بود. برنارد دو خواهر به نامهای Marie-Josée Sintes و Danielle Poitrone و یک برادر به نام Jean-Pierre Arnault دارد.
برنارد دوران دبیرستان خود را در مدرسه ماکسنس در شهر روبه گذراند. او در سال 1969 تصمیم گرفت تا برای ادامه تحصیل به شهر پاریس برود. سپس در دانشگاه پلی تکنیک پاریس مشغول تحصیل شد. او در سال 1971 مدرک مهندسی عمران خود را دریافت کرد. پس از دریافت مدرک مهندسیش، بنا به درخواست پدر، به شرکت ساختمان سازی و املاک پدرش پیوست.
آغاز فعالیت حرفه ای
برنارد در سال 1976 پدرش را قانع کرد که با پرداخت 40 میلیون فرانک بابخش تولیدی شرکت تسویه حساب کند و تنها روی معاملات املاک تمرکز کند. شرکت جدید تغییر نام داد و حوزه فعالیت ان نیز تغییر کرد. این شرکت اقامتگاه های خاص مسافرتی با امکانات خاص ارائه می کرد. برنارد آرنو سه سال بعد یعنی در سال 1979 جانشین پدر شد و در جایگاه ریاست شرکت به فعالیت خود ادامه داد.
در سال 1981 فرانسوا میتران رئیس جمهور فرانسه شد. به همین دلیل آرنو تصمیم گرفت به کشور ایالات متحده مهاجرت کند. او در آمریکا شرکت فرینل را تاسیس کرد. سپس ساختمان هایی مسکونی در پالم بیچ فلوریدا احداث کرد.
در شال 1984 یعنی سه سال بعد از مهاجرت آرنو، سوسیالیست های فرانسه تغییر رویه دادند. او نیز مجددا به فرانسه بازگشت. در فرانسه در شرکتی که در زمینه فروش کالاهای لوکس فعالیت می کرد، در سمت مدیر ارشد اجرائی شروع به کار کرد. این شرکت فیانسیر آگاش نام داشت.
خرید کریستین دیور
برنارد آرنو با هدف به دست آوردن برند کریستین دیور، شرکت مالک آن که نساجی بوساک نام داشت را خریداری کرد. این شرکت در بحران مالی ورشکسته شده بود. او سرمایه لازم برای خرید این شرکت را از طریق بنگاه سرمایه گذاری بانک لازارد و امتیازهای اعطایی از سمت دولت، به شرکت ها، با هدف جلوگیری از تعدیل نیرو، تامین کرد. برنارد آرنو تصمیم داشت کریستین دیور را به یک هایپر مارکت برای کالاهای لوکس تبدیل کند. کالاهایی که قشر متوسط جامعه نیز توان خرید آنها را داشته باشند.
خانواده آرنو تنها توانستند 15 میلیون دلار از سرمایه لازم برای خرید نساجی بوساک را تامین کنند و در حدود 80 میلیون دلار دیگر را شرکت سرمایه گذاری لازاد تامین کرد. اندکی پس از خرید بوساک، آرنو مجبور شد تا کل سرمایه شرکت را به مبلغ 400 میلیون دلار به فروش برساند. از سرمایه های شرکت او توانست برند دیور و فروشگاه لوبن مارشه را نگه دارد. آرنو در سال 1985 به عنوان مدیر عامل شرکت دیور منصوب شد.
سرمایه گذاری در شرکت LVMH
در سال 1987 فردی به نام هنری راکمیه که رئیس سابق شرکت لویی ویتون بود به آرنو پیشنهاد داد تا در شرکت LVMH سرمایه گذاری کند. آرنو نیز این پیشنهاد را پذیرفت و با پرداخت 1.8 میلیون یورو مالک 24 درصد از سهام این شرکت شد. تا چند سال بعد نیز او همچنان اقدام به خرید سهام این شرکت کرد و چند صد میلیون دلار دیگر در این شرکت سرمایه گذاری کرد و تا سال 1989 توانست مالک 43.5 درصد از سهام این شرکت شود و درصد حق رای او نیز به 35 درصد افزایش یافت. در این زمان بود که او در سمت رئیس هیئت مدیره اجرائی و مدیر عامل شرکت فعالیت خود را آغاز کرد.
برنارد آرنو پس از اینکه به عنوان مدیر عامل شرکت فعالیت خود را اغاز کرد، تعداد زیادی از مدیران اجرائی شرکت را اخراج کرد. این اقدام آرنو چهره ی بدی از او در اذهان عمومی ایجاد کرد و مردم او را فردی می دانستند که با اخراج دیگران به مقام و منصب بالایی دست پیدا کرده است. اما برنارد آرنو بدون توجه به حرف ها و نظرات دیگران، مدیران کارآمدتر و با استعدادتری را جایگزین مدیران قبلی کرد. این اقدام آرنو به بهبود وضعیت شرکت کمک بسیاری کرد.
برنارد آرنو برنامه های زیادی برای رشد و پیشرفت شرکت طراحی کرد. او در دهه نود میلادی اقدام به خرید چند تولید کننده کالاهای لوکس کرد. از جمله این شرکت ها می توان به شرکت اسپانیایی لوئوه که در زمینه مد و فشن فعالیت میکند، شرکت عطر و ادکلن گرلن، شرکت آمریکائی سِفورا و مارس جاکوبز اشاره کرد. خرید این شرکت ها توسط آرنو، شرکت LVMH را به یک غول بزرگ در صنعت تولید کالاهای لوکس تبدیل کرد.
شرکت LVMH به همراه کریستین دیور مالک 50 برند از معروفترین تولیدات کالاهای لوکس در جهان هستند. هم اکنون بیش از 56 هزار کارمند در شرکت LVMH مشغول به کار هستند که 40 درصد از این تعداد در فرانسه مشغول به کار هستند.
این شرکت بزرگ در حدود 1500 فروشگاه بزرگ و معتر در سطح جهان فعالیت می کند. به همین دلیل امکانات بسیار خوبی برای ارائه و فروش محصولات خود در اختیار دارد.
آرنو با جدیت فراوان و با تمرکز بالا بر نحوه فروش محصولات خود نظارت و کنترل دارد. او تمام مکان هایی که محصولاتش را به فروش می رسانند با دقت زیر نظر دارد.
برنارد آرنو همیشه علاقمند بود تا رسانه ای قدرتمند در اختیار داشته باشد. به همین منظور اقدام به خرید روزنامه ای اقتصادی به نام “لا تریبون” کرد. او برای خرید این روزنامه 150 میلیون یورو پرداخت کرد. اما در سال 2007 به این نتیجه رسید که لا تریبون رسانه ای که او دنبالش بوده نیست. او آن را فروخت و به جای آن روزنامه Les Echos را به قیمت 240 میلیون یورو خریداری کرد.
زندگی شخصی
برنارد آرنو دو بار ازدواج کرده است و پنج فرزند دارد. همسر اول او آنه دواورین نام داشت و آنها در سال ۱۹۷۳ ازدواج کردند. آنها دو فرزند دارند، دلفین و آنتوان که هر دو به عنوان مدیر در شرکت خانوادگیشان فعالیت میکنند. آنها 13 سال در کنار هم زندگی کردند و سر انجام در سال 1990 از هم جدا شدند. دلفین دختر او قائم مقام شرکت لویی ویتون است. آنتوان نیز مدیر عامل شرکت برلوتی، یکی از زیر مجموعه های شرکت LVMH است. او همچنین رئیس هیئت مدیره شرکت ایتالیایی لورو پیانا نیز هست.
در سال ۱۹۹۱، برنارد آرنو با هلن مرسیه (Helene Mercier) ازدواج کردند. هلن مرسیه یک نوازنده پیانو، کلکسیونر نت های موسیقی و استاد دانشگاه مشهور در فرانسه است. آنها صاحب سه فرزند پسر به نام های ژان، فردریک و الکساندر شدند.
برنارد آرنو همچنین دارای چندین نوه است که نتیجهی ازدواج قبلی اوست.
دیدگاهتان را بنویسید