دشت لاله ها بهشتی در روستای کندر
دشت لاله ها
بهار فصل زندگی دوباره طبیعت است. در این فصل طبیعت به نوسازی و زایش مجدد خود می پردازد. رنگ سبز، قالب بر طبیعت است و رنگ های دیگر مانند هایلایت های نقاشیِ نقاشی خوش ذوق، که بر بوم نقاشی پخش می شود، به طبیعت زیبایی و زینت صد چندان می بخشد. برگ ها و گلبرگ های گیاهان همه نو هستند و گویی کسی آنها را گردگیری کرده است. انرژی فوق العاده ای در طبیعت وجود دارد. انرژی ای که تنها با قدم زدم در میان گل ها و درختان و تنفس اکسیژن تازه تولید شده از آنها به آدمی منتقل می شود. حتی اگر در این روزها غمگین و گرفته باشید، طبیعت با رقص و شادی خود، اجازه نمی دهد میهمانانش در غم و اندوه باقی بمانند و حس خوب خود را به آنها منتقل می کند. قدم نهادن در طبیعت بهار ذهن و روح انسان را نیز تازه می کند و فرصت بسیار خوبی برای خودسازی است. تا ما نیز مانند طبیعت، از باورها و خلقیات نامناسب خود مانند تیرگی و سرمای زمستان، خداحافظی کنیم و در فصل بهار انسانی جدید با باورها و خصوصیات خوب و جدید از خود بسازیم. رشد کنیم و با رشد خود دنیا را به جایی بهتر برای زندگی خود و دیگران تبدیل کنیم. بهار فصل زیباییست. اما هر آدمی در هر کشوری نمی تواند فصل بهار را تجربه کند. خداوند را سپاس می گوییم که در اقلیمی زندگی می کنیم که با ورود به هر فصل، زیبایی های آن نیز برما آشکار می شود. در این فصل ایران سراسر زیبایی و شگفتی می شود. یکی از این زیبایی ها، منطقه بوم گردی لِزور در روستای کندر است. این روستا در بخش آسارا و در فاصله ۲۲ کیلومتری استان البرز، ۷ کیلومتری جاده کرج – چالوس قرار دارد.

بومیان منطقه از سالهای دور در این دشت، گلِ لاله می کاشتند. قدمت جشنواره گل لاله در بهارِ البرز، چیزی در حدود ۴۰ سال است و هر ساله در پارک چمران این شهر و منطقه ی گچسر جشنواره گل لاله برپا می شود. اما این روزها فردی خوش ذوق و سلیقه به نام آقای پهلوانی با سرمایه گذاری و کمک های فردی به نام مصطفی و گروهی به نام “گل الف” اقدام به کاشت حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار پیاز گل لاله آلیوم و سنبل در مساحت ۳٫۵ هکتار از این دشت نموده اند. در حدود ۲۰ هزار متر مربع از زمین را گل های لاله به صورت فشرده و ۱۵ هزار متر مربع دیگر نیز به صورت پراکنده، در سه نوع پیاز پیش رس، میان رس و دیر رس کشت شده است.

آقای پهلوانی در مصاحبه خود با خبرنگاران گفت: ایران مهد گل لاله است. هنگامی که به کشورهای دیگر سفر میکردم می دیدم ایرانی های زیادی برای دیدن گل های لاله به کشور هلند و ترکیه سفر می کنند و این من رو غمگین می کرد. برای همین تصمیم گرفتیم در دامن این کوه گل های لاله پرورش بدهیم. ایجا قبلا زمینی بایر و پر از سنگ بود که با همت کارگران و سرمایه ای در حدود هفت میلیارد و دویست میلیون تومان توانستیم محلی زیبا از گل های لاله را در این مکان ایجاد کنیم.

اهداف دیگر آقای پهلوانی از ایجاد دشت لاله ها، تکثیر پیاز انواع لاله است که این اقدام موجب توقف واردات گل لاله و پیاز آن به کشور می شود. دشت لاله ها در آینده برنامه ای برای صادرات این گل و گیاهان داروئی بومی کوه های روستای کندر، به خارج از کشور را نیز دارد.
زمان بازدید از دشت لاله ها
با توجه به عمر کوتاه این گل ها، این جشنواره از ابتدای بهار تا حدود ۱۰ خرداد برپاست و علاقه مندان می توانند برای بازدید از این بهشت زیبا به این منطقه سفر کنند. با توجه به شرایط موجود، بازدید از این دشت به صورت سانس های محدود انجام می شود و بازدیدکنندگان قبل از بازدید باید اقدام به ثبت نام و رزرو بلیط بنمایند. زمان بازدید همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب است. هزینه بلیط برای روزهای شنبه تا چهارشنبه ۱۵ هزارتومان و آخر هفته ها، پنج شنبه ها و جمعه ها مبلغ ۲۰ هزار تومان است. زمان در نظر گرفته شده برای هر سانس بازدید ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه است.
مکان دشت لاله ها
برای بازدید از دشت لاله ها باید به روستای کندر در استان البرز سفر کنید. این دشت در ۲۲ کیلومتری شمال شرقی کرج و در هفت کیلومتری جاده کرج – چالوس واقع شده است. روستای کندر دو جاده دارد. اگر اهل پیاده روی هستید، پیشنهاد میکنم از جاده قدیم که بالاتر از روستای پورکان واقع است و بخشی از آن خاکی است. اما جاده جدید کاملا آسفالت است و در ابتدای جاده چالوس و یک کیلومتر بعد از تونل و پل بیلقان قرار دارد.

روستای کندر
بازدید از روستای کندر نیز خالی از لطف نیست. پیشنهاد میکنم پس از دیدن از دشت لاله ها سری هم به این روستای قدیمی بزنید. کندر روستایی در حوالی پایتخت است که در میان ارتفاعات البرز جنوبی واقع شده است. قدمت این روستا به دوران صفویه و قاجار برمی گردد. نام قدیمی آن کنه در یا کهنه دور بوده است. این روستا جاذبه های طبیعی و تاریخی متعددی دارد که یکی از جاذبه های طبیعی آن آبشار کندر است که با کمی پیاده روی از جاده قابل دسترس است. چشمه بالا محل نیز از دیگر مکان های طبیعی این منطقه است. این چشمه یک قانون خاص دارد و آن هم اینکه فقط خانم ها میتوانند از آن آب بردارند و اگر زمانی آقایی میخواست از آن آب بنوشد، حتما باید خانمی همراه خود می آورد. منطقه چهل بی بی یا چهل دختر: این منطقه به این دلیل چهل دختر نام دارد که در قدیم چهل دختر در این منطقه نا پدید شده اند. همچنین این منطقه در گذشته در بین اهالی از قداست خاصی برخوردار بوده است. به گونه ای که دختران برای باز شدن بختشان به این مکان آمده و به نذر و نیاز می پرداختند. از دیگر جاذبه های تاریخی این ناحیه میتوان به قبرستان عبداله اشاره کرد که در آن قبرهای سنگی تاریخی با نام متوفی وجود دارد.
برای مطالعه خبرهای مثبت بیشتر به این بخش مراجعه کنید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
هرچه بیشتر در سرشت طبیعت اندیشه کردم، از خلاقیت خالق نیز بیشتر متحیر و شگفتزده شدم.
به نام خالق زیبایی ها
خداوند درون هر انسانی یک دنیای زیبایی را به ودیعه گذاشته است انتخاب با ماست که بخواهیم آن زیبایی ها را در دنیای بیرون به نمایش بگذاریم یا خیر با دیدن چنین مخمل زیبایی روح و روانم پر از طروات و شادابی شد اینقدر این منظره زیباست که من از پشت قاب گوشی مات و متحیرش شدم قطعا” دیدن این منظره از نزدیک هم یه حس فوق العاده ای به آدم میده .
ممنون از شما استاد عزیزم که این کلیپ زیبا رو تهیه کردین و یه حس و حال خوب و به من هدیه دادین و تشکر از آقای پهلوان و همه عزیزانی که برای پرورش این منظره زیبا زحمت کشیدن