ثروتمندترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۰
قبل از معرفی ثروتمندترین کشورهای جهان، بهتر است بدانید که افرادی در جهان وجود دارند که ادعا می کنند؛ راز خوشبختی و موفقیت را کشف کرده اند. این افراد اعتقاد دارند که خوشبختی هیچ ارتباطی با پول ندارد. احتمالا باید در مقاطع مختلف زندگیتان عبارت “شادی و خوشبختی با پول خریدنی نیست” را شنیده باشید. این عبارت یکی از رایج ترین کلیشه هایی است که تا به حال وجود داشته است. در حالی که حقیقتی پنهان در پشت این عبارت وجود دارد. اما من به راحتی با مثال های بسیار زیادی از شرایط مختلف می توانم به شما ثابت کنم که پول و ثروت به طور قطع می تواند باعث شود تا شما در کل احساس خوشبختی، شادی و رضایت بیشتری از زندگی داشته باشید.
منطق این ادعا نیز بسیار ساده است زیرا دلیل بسیاری از احساسات و شرایط منفی، ناشی از وضعیت مالی پایین تر از سطح ایده آل است. هنگامی که موجودی کارت اعتباری شما کمتر از حد معمول باشد، قادر نخواهید بود از بسیاری از امکانات رفاهی مانند خرید ماشین، خانه یا اجاره آپارتمان بهره ببرید. توانایی فرآهم کردن یک زندگی مجلل یا حتی فرآهم آوردن وسایل ضروری یک زندگی معمولی برای انسان، به شدت تحت تاثیر وضعیت مالی شما قرار دارد.
هر چیزی در این دنیا هزینه دارد. این ادعای بزرگ و جسورانه ای است اما در حقیقت هیچ استثنایی در آن وجود ندارد. اکثر مردم سریعا به این ادعا با این جملات پاسخ می دهند که هیچ کس نمی تواند تجربه یا خاطرات را خریداری کند. اما حقیقت این است که برای ساختن تجربه های زیبا و یا سفر کردن به مناطق مختلف و آشنایی با فرهنگ های جدید، نیاز به منابع مالی دارید.
شما می توانید با کارهایی که نیازی به پول ندارند برای خود خاطره بسازید اما در این شرایط، گزینه ها به طرز دردناکی محدود هستند. می توانید خاطرات یکسانی از دراز کشیدن در حیاط خلوت خانه تان را تجربه کنید که البته باید قبل از اینکه این خاطرات کسل کننده شوند و ارزش ذخیره شدن در حافظه بلند مدتتان را از دست بدهند، آنجا را ترک کنید. با این حال لزوما این گفته صحیح نیست که افراد ثروتمند خوشبخت تر هستند. آنها به مراتب از توانایی بالاتری برای پرداخت هزینه های خود برخوردار هستند و این از بروز استرس، اضطراب یا علائم افسردگی ناشی از عدم توانایی در پرداخت هزینه ها جلوگیری میکند.
با نگاهی به GDP یا تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان، می توان کشورها را از نظر ثروت رتبه بندی و سپس با یکدیگر مقایسه کرد. از این طریق می توان فهمید که کدام کشورها از ثروت بیشتری برخوردار هستند و سپس سایر کشورها را به صورت نزولی در رتبه های بعدی، از ثروتمندترین تا فقیرترین کشورها، دسته بندی کرد. در ادامه لیست ده کشور ثروتمند برتر جهان را مشاهده می کنید که به ترتیب از رتبه اول و ثروتمندترین تا رتبه دهم دسته بندی شده اند…
ده کشورِ اول در لیست ثروتمندترین کشورهای جهان:
- لوکزامبورگ (GDP: 119.719 دلار)
- نروژ (GDP: 86,362 دلار)
- سوئیس (GDP: 83,832 دلار)
- ایرلند (GDP: 81,477 دلار)
- ایسلند (GDP: 78,181 دلار)
- قطر (GDP: 65,062 دلار)
- ایالات متحده آمریکا (GDP: 64,906 دلار)
- دانمارک (GDP: 63,434 دلار)
- سنگاپور (GDP: 62,690 دلار)
- استرالیا (GDP: 58,824 دلار)
موقعیت جغرافیایی یک عامل اصلی و مهم در ثروت کلی یک کشور است. به عنوان مثال، کشورهای جهان سوم در آسیا، هنگامی که تولید ناخالص داخلی متغیر باشد، رتبه خوبی ندارند. همچنین اگر دسترسی به موارد ضروری و خاص محدود باشد، در آن صورت مردم در یک وضعیت نا مساعد کار و فعالیت می کنند و مکان هایی که جنگ زده هستند یا بهره وری اقتصادی پایینتر از سطح نرمال دارند، در رقابت تولید ناخالص داخلی بین کشورها قرار ندارند.
به همین دلیل، هنگامی که به لیست ثروتمندترین کشورهای جهان نگاه می کنیم، درمیابیم که کشورهایی که تجارت یا تولید انبوه، منبع اصلی درآمد آنهاست، در لیست، رتبه بالاتری به خود اختصاص داده اند. کشورهای فقیر کمتر در تجارت جهانی مشارکت می کنند. این کشورها از این نظر مستقل ترند و کمتر از کشورهای ثروتمند درگیر امور بین الملل هستند. این امر به این دلیل است که پول و قدرت به طور طبیعی چنان به هم مرتبط هستند که به ثروت کلی و تولید ناخالص داخلی یک کشور کمک می کند.
دلیل اصلی نگارش این مقاله و تلاش برای تمرکز بر آمار و ارقام مربوط به ثروتمندترین کشورهای جهان این است که ثروت لازمه ی اصلی لذت بردن از زندگی محسوب می شود. در ادامه قصد داریم در مورد پنج کشور اول لیست ثروتمندترین کشورهای جهان صحبت کنیم. پس بیایید شروع کنیم!
۱- لوکزامبورگ
کشور اروپایی لوکزامبورگ به عنوان ثروتمندترین کشور جهان شناسایی و معرفی شده است. این یافته ها بر اساس ارزش ناخالص داخلی کشورهاست. تولید ناخالص داخلی با تقسیم کردن کل تولید ناخالص داخلی کشور بر تعداد جمعیت محاسبه می شود. ازین محاسبه به تولید ناخالص داخلی سرانه یک کشور دست پیدا می کنیم.
میزان تولید ناخالص داخلی سرانه یک کشور یک روش عالی برای اندازه گیری ثروت یک کشور است. زیرا توسط این شاخص می توان به استانداردهای زندگی در آن کشور پی برد. با در نظر گرفتن تولید ناخالص داخلی یک کشور و مقایسه آن با GDP کشور دیگر می توان به طور دقیق تعیین کرد که کدام کشور ثروتمندتر از کشور دیگر است و همچنین می توان به اطلاعات دیگری نیز در مورد این کشور ها دست پیدا کرد.
با نگاهی دقیق تر بر کشور لوکزامبورگ، می بینیم که GDP این کشور در سال ۲۰۱۷ به میزان ۱۰۷٫۰۵۳ دلار بوده است که این شاخص در سال ۲۰۱۹ به ۱۱۹٫۷۱۹ دلار افزایش یافته است. این امار نشان دهنده بهبود وضعیت زندگی و معیشتی شهروندان لوکزامبورگی است.
لوکزامبورگ با مساحتی در حدود ۹۹۸ مایل مربع یکی از کوچکترین کشور های جهان به حساب می آید. جمعیت این کشور چیزی در حدود ۵۰۰،۰۰۰ نفر است. لوکزامبورگ از یک اقتصاد پیشرفته بهره مند است. درآمد متوسط هر شخص ۱۱۹،۰۵۳ دلار است. روند پیشرفت لوکزامبورگ با توسعه صنایع آهن و استیل در سال ۱۹۶۰ پیش از تحولات خدمات بانکی و مالی شروع شد. لوکزامبورگ در زمره نخستین کشور هایی بود که دانش و تکنولوژی های الکترونیکی را در اختیار گرفت. اقتصاد این کشور سالها از رشد بالای نوآوری و ابتکارات و نرخ پایین تورم بهره مند بوده است.
۲- نروژ
GDP نروژ در سال ۲۰۱۷ به میزان ۷۴٫۵۷۱ دلار ثبت شده است و دو سال بعد در سال ۲۰۱۹ میزان GDP این کشور به ۸۶٫۳۶۲ ارتقا پیدا کرده است. نروژ کشوری واقع در شمال اروپاست. مساحت آن در حدود ۱۴۸۷۴۷ مایل مربع است. تعداد ساکنین این کشور در حدود ۵،۳۱۲،۳۰۰ نفر است. نروژ در رتبه دوم لیست ثروتمندترین کشورهای جهان قرار دارد. درآمد متوسط هر نروژی ۸۶٫۳۶۲ دلار است. نروژ کشوری بسیار موفق است. اقتصاد این کشور ترکیبی از بازار های آزاد و سازمان های با مالکیت دولتی تشکیل شده است. نروژ دارای منابع طبیعی بسیاری است که درآمد قابل توجهی را از منابع مختلفی چون سوخت فسیلی، مواد معدنی، ماهی و جنگل ها نسیب ساکنین آن می کند. شهروندان نروژی از زندگی در کشورشان بسیار لذت میبرند زیرا علاوه بر حقوق و دستمزد بالا، کیفیت زندگی بسیار خوب، مراقبت های پزشکی و سلامتی رایگان و فرصت های شغلی مناسب بهرهمند هستند. نروژ ۶ سال پیاپی بالاترین شاخص احترام به حقوق بشر و توسعه انسانی را به خود اختصاص داده است.
۳- سوئیس
سوئیس یکی دیگر از کشورهای اروپائی است که در رتبه سوم فهرست ثروتمندترین کشورهای برتر بر اساسGDP قرار گرفته است. تولید ناخالص داخلی سوئیس در حال حاضر ۸۳٫۸۳۳ دلار است. این رقم بسیار بالاتر از GDP آن در سال ۲۰۱۷ با رقم ۸۰٫۰۶۹ است. این عدد به این معناست که در این کشور درآمد متوسط برای هر شخص ۸۳،۸۳۳ دلار است. مساحت سوئیس ۱۵۹۴۰ مایل مربع است و جمعیتی در حدود ۸،۵۰۸،۰۰۰ نفر در آن زندگی می کنند. اقتصادی و تکنولوژی در سوئیس طی ده سال گذشته از پیشرفت چشمگیری برخوردار بوده است. سوئیس از ثبات اقتصادی بسیار خوبی برخوردار است و از نظر منابع مالی و غیر مالی، پس از لوکزامبورگ و نروژ، بالاتر از هر کشوری در جهان است. این کشورِ صلح طلب بزرگترین صادر کننده مواد شیمیایی، ابزارآلات علمی، ساعت، دارو و آلات موسیقی در قرن بیستم بوده است. دولت این کشور حامی بخش خصوصی است و با دریافت مالیات کم، به رشد و توسعه کسب و کارها در سوئیس کمک می کند.
۴- ایرلند
تولید ناخالص داخلی کشور ایرلند ۸۱٫۴۷۷ است. این رقم در مقایسه با GDP این کشور در سال ۲۰۱۷ به میزان ۱۱۰۰۰ دلار افزایش داشته است. این شاخص برای این کشور در سال ۲۰۱۷ رقم ۷۰٫۲۲۰ بوده است.
۵- ایسلند
کشور اروپایی ایسلند دارای تولید ناخالص داخلی فعلی ۷۸٫۱۸۱ است. دو سال پیش، GDP ایسلند ۷۳٫۵۲۹ بوده است.
لازم به ذکر است که ایران در این فهرست در رتبه بیست و پنجم ثروتمندترین کشورهای جهان قرار دارد.
تهیه و ترجمه: فرهاد کوکائیان
منبع: worldpopulationreview.com
دیدگاهتان را بنویسید